Tea Tree Oil 100% (Melaleuca alternifolia)

Používáme výhradně tea tre oil přímo z Austrálie, který je vyráběn dle standardů  ISO4730:2017. Pozor není olej jako olej… Olej od společnosti Down Under Enterprises, je záruka kvality.

Tea tree oil je čirý až velmi světle zlatý esenciální olej čerstvé kafrové vůně. Získává se z listů kajeputu střídavolistého (Melaleuca alternifolia), jehož domovinou je severovýchodní pobřeží státu Nový Jižní Wales v Austrálii. Olej má vynikající vlastnosti pro použití v medicíně (včetně antiseptických a antimykotických účinků) a také výborné kosmetické vlastnosti. Tea tree oil se obvykle používá zředěný, protože na čistý olej se často objevují nežádoucí reakce.

účinky

  • antibakteriální
  • antivirové
  • protiplísňové
  •  antiparazitární
  • protizánětlivé

Nejčastěji doporučujeme  tea tree oil na problémy pokožky – akné, afty, opary, bradavice – a jako prevenci při výskytu vší. Velmi vhodný při plísňových onemocněních pokožky a nehtů.  Vhodný je i na odřeniny, drobné rány a štípance.

Hojně se také využívá jako součást produktů pro intimní hygienu. V období chřipek a nachlazení ho využívám ve formě aromaterapie k dezinfekci dýchacích cest a místností. Oblast jeho využití je velmi široká.

I ve zředěné formě si zachovává své antiseptické a dezinfekční vlastnosti. Většinou se používá tří až pětiprocentní koncentrace. V této koncentraci je účinný proti běžným typům plísní, choroboplodných zárodků, svrabu nebo vším.

Při použití na sliznice a větší plochy kůže použijte  zředěnější formu.

Lokálně (opar, akné, odřeniny, štípance atd.) může být použit čistý stoprocentní čajovníkový olej.